Αυθεντικές Κρητικές γεύσεις με αγνά υλικά παραγωγής μας, που έρχονται κατευθείαν από την Κρήτη αποκλειστικά για εσάς. Με πίστη στην Κρητική παράδοση και επιμονή στα φρέσκα και αγνά υλικά της πατρίδας μας, είμαστε σίγουροι πως το μενού μας θα σας ταξιδέψει γευστικά στην πανέμορφη Κρήτη μέσα από τις πιο αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές της.

Κρητική Κουζίνα: Η αίσθηση της αυθεντικότητας!

Η Κρητική κουζίνα διαφοροποιείται από άλλες κουζίνες επειδή δεν προσπαθεί να ανακατέψει τις γεύσεις, όσο και αν χρησιμοποιεί διαφορετικά υλικά για να παρασκευάσει το καθημερινό φαγητό. Το κάθε υλικό από αυτά διατηρεί την αυτονομία του, διατηρεί την ταυτότητα και τη γεύση του.

Τίποτα δεν έρχεται να επικαλύψει τη γεύση του άλλου. Θα έλεγε κανείς ότι όλα συνυπάρχουν αρμονικά και, τελικά, αναδεικνύουν τις λεπτές ισορροπίες που χαρακτηρίζουν την κουζίνα της Κρήτης.

Η Κρητική κουζίνα είναι τρόπος ζωής, απλή, λιτή, χωρίς περιττά καρυκεύματα, χωρίς ενισχυτικά της γεύσης. Αλλά και νόστιμη. Μέσα από την απλότητα αναδύεται η ευρηματικότητα της οικοδέσποινας που κρατά στα χέρια της την εμπειρία αιώνων αλλά δεν κρατά ποτέ σταγονόμετρο, ούτε έχει τη ζυγαριά στην κουζίνα της.

Η Κρητική διατροφή θεωρείται σήμερα ιδανική για τον άνθρωπο: πολύτιμο αγαθό που εξασφαλίζει καλή υγεία και μακροβιότητα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι οι έρευνες που έχουν γίνει διεθνώς φέρουν την Κρήτη ως το καλύτερο και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της φημισμένης μεσογειακής διατροφής.

(Πηγή: Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα – Μαρία & Νίκος Ψιλάκης)


Δείτε το μενού μας

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress